Elnesvågen turnforening har konkurranseparti i troppsgymnastikk og vi konkurrerer i grenen troppsgymnastikk nasjonale klasser og teamgym.


TRENINGSTIDER:

Brynhallen:

Rekrutt 11-12 år : Mandag 18.00-20.00

Junior 13-16 år: Mandag 19.30-20.21.30

Senior 16år+: Mandag 19.30-21.30

Senior 16år +: Søndag 16.00-18.00

Frænahallen:

Rekrutt 11-12år: Onsdag 18.30-20.30

Junior og Senior 13- 16+: Fredager 17.00-19.00 


Pris sesongen:
Troppsgymnastikk alle partier: kr. 3500,- pr. sesong inkludert 200,- kr i medlemsavgift. 

Påmelding: 


Alle gymnaster skal stille i treningsklær. Alle typer treningsklær er greit, men vi ser helst at de er så tettsittende som mulig pga. sikkerhet.Hårstrikk er et must.


Vi konkurrerer i øvelsene trampett, tumbling og frittstående.

Vi har rekrutt tropp: jenter og gutter 11-13 år og junior tropp: kvinner og mix 13-17 år.

Dette partiet har mer krevende treninger enn breddepartiene og er for de som ønsker å trene mer samt ønsker utfordringer i form av troppsgymnastikkonkurranser. Dette partiet krever jevnt oppmøte og god innsatsvilje. Troppsgymnastikk krever at gymnastene har styrke, fleksibilitet, balanse og disiplin slik at man kan konsentrere seg og få mest mulig utbytte av treningen.

Troppsgymnastikk er en av de mest populære grenene i Norge for tiden og er Norges Gymnastikk- og Turnforbunds største gren med noen tusen troppsturnere.

Elnesvågen turnforening har også et aspirant parti i troppsgymnastikk. Dette skal være et rekrutteringsparti til konkurransepartiet i troppsgymnas


Aparatene:

I tumbling utfører gymnastene 3 akrobatiske serier til musikk. Seriene skal utføres i strøm (lik avstand mellom hver gymnast). Seriene skal inneholde variasjon i rotasjonsretningene (om tverraksen/salto og lengdeaksen/skru), virtuositet og progresjon i vanskelighet. I en serie skal hver gymnast utføre tre eller flere momenter etter hverandre. Tumbling er en 13-15 meter lang oppbygd bane med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp utfører akrobatiske elementer og lander på matter i enden av banen.

I trampett utfører gymnastene 3 akrobatiske serier til musikk. Seriene skal utføres i strøm (lik avstand mellom hver gymnast). Seriene skal inneholde variasjon i rotasjonsretningene (om tverraksen/salto og lengdeaksen/skru), virtuositet og progresjon i vanskelighet. Trampett er en "minitrampoline" med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp og sats utfører akrobatiske elementer i luften før de lander på tykke dynematter.

I frittstående utfører gymnastene et program uten apparater til musikk. Programmet skal inneholde gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, bølger). Det skal også inneholde akrobatiske elementer (for eksempel hjul, håndstående, stift, flikk-flakk, salto). Det skal legges vekt på dynamikk i utførelsen av elementene og programmet skal inneholde formasjonsendringer, forflytninger og tempovekslinger. Frittståendeprogrammet utføres på et teppe som er 14 x 18 meter og 3,5 cm tykt.